İncir Ekşisini Nasıl Kullanmalıyız?

  İncir Ekşisinin kullanım alanı oldukça geniştir. Çeşitli kırmızı et yemekleri, balık, tavuk ya da salatalarda nefis lezzetler yaratır. Tavuk Fırında piştikten sonra üzerine İncir ekşisi gezdirmeniz yeterlidir. Somon gibi yumuşak etli balıklara ve somonlu salataya da oldukça yakışır. Bunun dışında makarna soslarının da vazgeçilmezidir. Kısır ve sebzeli pilavda da leziz katkısı vardır. Ayrıca çeşitli yaz meyvelerinde de sos olarak kullanılabilmektedir. Hardal, biber gibi malzemelerle birlikte kullanımı da tercih edilir.

 Kahvaltıda zeytinyağıyla servis edilen İncir Ekşisi, ekmek bandırılarak yenebilmektedir. İncir Ekşisi, yemeklerin ya da salataların üzerine servis edilmeden hemen önce gezdirilmelidir. Benzersiz lezzeti ile sofralarda her zaman kullanılan sirke ve sosları geride bırakan İncir Ekşisi, lezzetli yemekleri eşsiz bir aromasıyla zenginleştirip, salatalarda mayhoş lezzet arayanlar için İncir Ekşisi ideal lezzeti, hoş kokusu ile bunu fazlasıyla vermektedir. İncir Ekşisi, hem salatalarda hem de çorbalarda muazzam bir tat oluşturacaktır.

Kırmızı eti İncir Ekşisi ile Marine ettiğinizde ortaya nasıl harika bir lezzet çıktığına şaşıracaksınız. Bunlardan başka bir de, soda veya benzeri asitli içeceklerinize birkaç damla İncir Ekşisi damlatarak, harika Kokteyller elde edebilirsiniz.

İncir Ekşisi, yemek pişirme esnasında kullanılmamalıdır. Bu şekilde lezzetini kaybedecektir.

Yorum yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir