İncir Sirkesinin Faydaları

Yapılan araştırmalar, incir sirkesinin cilt sağlığını iyileştirmek kilo vermeye yardımcı olmak ve sindirim sistemini düzenlemek gibi çeşitli faydaları olduğunu göstermektedir. İşte onlardan bazıları…

Sindirim sistemine iyi gelir: İncir sirkesi sindirim dostudur. Şişkinliği ve hazımsızlığı azaltarak, sistemin daha iyi çalışmasına yardımcı olur. Ayrıca, kabızlık sorunu yaşayan biriyseniz, 1 inciri sabaha kadar suda bekletip ertesi gün bal ile karıştırarak tüketebilirsiniz. Hem taze incir hem de incir sirkesi sindirim sistemi için harika bir doğal ev çözümüdür.

Kalp sağlığını iyileştirir: İncir sirkesi, kandaki Trigliserit seviyelerini düşürür ve kalp sağlığının iyileştirilmesine katkıda bulunur. Trigliseritler, kalp hastalıklarının önde gelen nedeni olan kandaki yağ parçacıklarıdır. Ayrıca incir sirkesindeki antioksidanlar vücutta bulunan ve koroner arterleri tıkayan ve koroner kalp hastalığına neden olan serbest radikal hasarını en aza indirir.

Kötü kolesterolü düşürür: Yüksek kolesterolden şikâyetçi biriyseniz, incir ve sirkesi bu konuda size yardımcı olabilir. Kolesterol seviyelerini düşürmesiyle meşhur bir lif olan pektin incirde bol miktarda bulunur. Dahası, incir sirkesinde bulunan antioksidanlar, vücuttaki kolesterol seviyelerini yükseltebilecek toksik hücreleri bloke eder.

Kilo vermeyi teşvik eder: İncir sirkesinin içinde bulunan probiyotikler daha uzun süre tok hissetmenizi sağlayabilir. Oldukça düşük kalorili olan incir sirkesi, metabolizmayı hızlandırıcı ve yağ yakmayı teşvik edici özelliktedir. Diğer yandan, zayıflamak isteyen biriyseniz kuru incirin daha fazla kalori içerdiğini ve sizin için uygun olmayabileceğini unutmayın.

Boğaz ağrısının şiddetini azaltır: İncir sirkesinde boğaz ağrısının şiddetini azaltabilen ve koruma sağlayabilen müsilaj bulunur. Boğaz ağrısı çeken biriyseniz, incir sirkesini 1 ölçüye 1 ölçü olacak şekilde karıştırarak gargara yapmanız, şikâyetinizi azaltabilir.

Doğal bir sivilce çözümüdür: Diğer farklı sirke çeşitleri gibi incir sirkesi de asidik yapıdadır ve anti bakteriyel ve antiseptik özellikleri sayesinde sivilcelerden kurtulmak için doğal bir ev ilacı olarak kullanılabilir. Yüzünüzdeki veya vücudunuzun herhangi bir bölgesindeki sivilceler için 1 yemek kaşığı incir sirkesini 2 yemek kaşığı suyla karıştırıp sivilcelere sürün. 5 ila 10 dakika sonra su ile durulayın. Haftada 2 – 3 kez bu işlemi tekrarlayın. Ek olarak, cildi parlatır ve temizler.

Saça iyi gelir: İncir sirkesi, mantar önleyici etkisi sayesinde kafa derisindeki kaşıntıyı giderir ve kepeği azaltır. Saçlı derideki ölü deri hücrelerini temizleyerek gözenekleri açar. Dahası, kafa derisindeki kan dolaşımını uyararak saçların daha hızlı uzamasını sağlar, dökülmeleri azaltır. Uygulama için 1 litre ılık suya 4 – 5 yemek kaşığı incir sirkesi karıştırın ve saçlarınızı yıkayın. Haftada 2 kez bu işlemi yapmanız yeterli olacaktır.

İncir sirkesinin diğer faydaları: İncir sirkesinin faydaları yalnızca bunlarla sınırlı değildir. Küçük yara ve sıyrıkların daha hızlı iyileşmesine yardımcı olur, kemik sağlığını destekler, mide ekşimesini azaltabilir, kan dolaşımını iyileştirir ve anti kanserojendir.

Yorum yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir